شبکه ایمن

ChatGPT چیست ؟ انقلابی عجیب در صنعت هوش مصنوعی!

رسم نیست که اینجا درباره موضوعاتی خارج از طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ صحبت کنیم. اما گاهی اوقات یک سری مواردی در دنیای وب پیش می آیند که می توانند هرچیزی را در دنیای وب تحت الشعاع قرار بدهند و مسلما طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ هم شامل این موارد دنیای وب می شوند. در اینجا می خواهیم درباره یکی از ترند ترین موضوعات روز دنیای تکنولوژی صحبت کنیم که شاید این آخرین باری هم نباشد که به آن اشاره می کنیم. می خواهیم ببینیم که ChatGPT چیست و در کل قرار است یه نگاهی به اینکه دنیا دارد به چه سمتی می رود بیندازیم. این مفهوم چون به تازگی ترند شده است، احتمالا به گوشتان خورده است و شاید هم این اولین بار است که به سراغ این مفهوم آمده اید. در هر صورت، این مقاله صرفا چشم اندازی از چیزی است که در آینده نمود واضح تری خواهد داشت.

فهرست مطالب

ChatGPT چیست ؟

هوش مصنوعی چیست ؟

یادگیری ماشین چیست؟

اساسا ChatGPT چیست ؟ این هوش مصنوعی چه کار می کند؟

دلیل ترسناک بودن ChatGPT چیست ؟

ChatGPT در چه کار هایی می تواند به ما کمک کند؟

بزرگترین ایراد ChatGPT چیست ؟

آیا ما در ایران می توانیم به راحتی به ChatGPT دسترسی داشته باشیم؟

سخن پایانی

ChatGPT چیست ؟

خیلی سریع داریم بدون مقدمه وارد مفهومی می شویم که شاید اصلا به طور کلی برای ما غریبه باشد. اما اول از همه اشاره ای خواهیم کرد که ChatGPT چیست و بعد کمی درباره هوش مصنوعی و البته ارتباط آن با طراحی سایت صحبت خواهیم کرد. ChatGPT یک برنامه چت عجیب است که توسط شرکت عجیب تر Open AI توسعه داده شده است. این برنامه در واقع یک برنامه چت با هوش مصنوعی است که در آن شما یک چیزی را برای این هوش مصنوعی می نویسید و او نیز پاسخی به شما می دهد. خیلی سادست نه؟ اصلا ترسناک نیست و اصلا هم به نظر عجیب نمی رسد درست است؟ خیر، هنوز نه به بخش عجیب آن رسیده ایم و نه از ترسناک بودن آن صحبت کردیم. صرفا به ساده ترین شکل ممکن این برنامه را به شما معرفی کردیم.

موضوع اینجاست که ChatGPT صرفا یک جواب ساده به چیزی که شما می گویید نمی دهد، بلکه هرچقدر که جزئیات چیزی که می نویسید را بیشتر کنید، این هوش مصنوعی درباره موضوعی که شما صحبت می کنید پاسخ جزئی تری می دهد و تقریبا درباره هر مفهومی در این دنیا نیز اطلاعاتی دارد. حال اینکه این مفاهیم چگونه به دست او رسیده است و اصلا این برنامه چطوری انقدر باهوش است را نمی شود در یک مقاله توضیح داد. اما در اینجا سعی می کنیم تا حد امکان مفهوم روشن تری از این برنامه به شما بدهیم. پس دیگر مقدمه کافی است و بیایید به سراغ ChatGPT برویم و نگران هم نباشید، اگر برای مطالب طراحی سایت آمده اید، تاثیری که این برنامه روی طراحی سایت خواهد گذاشت را نیز در اینجا مد نظر قرار خواهیم داد.

هوش مصنوعی چیست ؟

برای شناخت هر نوعی از یک مفهوم، باید اول از همه به گونه آن مفهوم اشاره کنیم. برای مثال اگر شما می خواهید بدانید که کبوتر چیست، باید اول از همه درباره مفهوم “پرنده” اطلاعات کافی داشته باشید. در حال حاضر هم برای اینکه به درستی متوجه بشویم که ChatGPT چیست ، لازم است که گونه آن یعنی “هوش مصنوعی” را مورد بررسی قرار بدهیم. هوش مصنوعی یا Artificial Intelligence در واقع یک “هوش” توسعه داده شده توسط انسان است که یک سری داده ها را دریافت می کند، آن ها را پردازش می کند و نسبت به آن ها یک پاسخی به ما می دهد. احتمالا درباره این موضوع بار ها در دنیای واقعی و یا حتی فیلم ها و سریال های مختلف چیز هایی شنیده اید. اما اینجا قرار است با یک نمونه واقعی از آن ها طرف باشیم و اینجا دیگر با مفهوم خیالی آن کاری نداریم.

هوش مصنوعی چیست

یادگیری ماشین چیست؟

حالا قبل از اینکه ببینیم ChatGPT چیست باید به یک مفهوم دیگر هم اشاره کنیم. این مفهوم یادگیری ماشین یا همان Machine Learning است. چرا به این مفهوم اشاره می کنیم؟ چون صرفا حدس می زنیم که این ChatGPT یک ارتباط تنگاتنگی ممکن است با این مفهوم داشته باشد. یادگیری ماشین در واقع به فرایندی گفته می شود که در آن، یک هوش مصنوعی یا به طور کلی یک سیستم (به غیر از انسان)، بدون دخالت ما خودش بر اساس داده هایی که دریافت می کند، ارتباط بین مفاهیم را درک کند و یک چیزی را از این مفاهیم یاد بگیرد. مثلا ربات های موتور جست و جوی گوگل از همین مورد برای یادگیری قرابت معنایی مفاهیم و جست و جو ها با یکدیگر استفاده می کند.

اساسا ChatGPT چیست ؟ این هوش مصنوعی چه کار می کند؟

اساسا ChatGPT چیست ؟ این هوش مصنوعی چه کار می کند؟

بالاتر درباره اینکه ChatGPT چیست صحبت کردیم اما موضوع اینجاست که با آن تعریف، آنطور که باید حق مطلب ادا نشده است. بیایید اول از همه از تعریف خود توسعه دهندگان عجیب آن استفاده کنیم. شرکت Open AI درباره این مفهوم اینطور توضیح داده است:

“ما یک مدلی به نام ChatGPT طراحی کرده ایم که می تواند با راه های مختلفی با ما در تعامل باشد. فرمت دیالوگ محور این برنامه به او اجازه می دهد که پاسخ هر سوالی را بدهد، خودش اشتباهاتش را قبول کند، پیشفرض های اشتباه را به چالش بکشد و درخواست های نامناسب را هم به مودبانه ترین شکل ممکن رد کند.”

همین تعریف به خودی خود نشان می دهد که چقدر این هوش مصنوعی پیچیده است و تا چه حد صحبت کردن درباره آن سخت می باشد. اما یادتان هست که ما وقتی می خواستیم درباره آن صحبت کنیم به لفظ “ترسناک” هم اشاره کردیم؟ بریم ببینیم که چرا این برنامه می تواند تا حدی ترسناک هم باشد.

دلیل ترسناک بودن ChatGPT چیست ؟

دلیل ترسناک بودن ChatGPT چیست ؟

وقتی صحبت از هوش مصنوعی و ترسناک بودن آن می شود، ذهن انسان ناخودآگاه به خاطر فیلم های علمی-تخیلی ای که دیده است، به سمت رستاخیز هوش های مصنوعی و قیام کردنشان بر علیه انسان ها می رود. حال اینکه این اتفاق بیفتد یا نیفتد واقعا معلوم نیست و اصلا مهم هم نیست. (هروقت چنین چیزی شد، آن وقت یک فکری به حالش می کنیم!)

ترسی که وجود دارد، یک ترس واهی نیست، بلکه یک ترس واقعی است که همین حالا نیز جلوی چشمان ما است. همین ChatGPT قادر است که اطلاعات بسیار زیادی درباره خیلی از موضوعات به ما بدهد. وقتی هم که این اطلاعات راستی آزمایی بشوند، مشخص می شود که ChatGPT دارد اطلاعات درست را به ما می دهد و اگر هم اطلاعاتش کامل نباشد، خودش به این موضوع اشاره می کند. این یعنی چه؟ این یعنی شاید همین هوش مصنوعی یا هوش مصنوعی های مشابه آن، بتوانند روزی جایگزین خیلی از کسب و کار ها بشوند و اصلا دیگر ما برای یک تخصص خاص، نیازمند یک نیروی انسانی نباشیم. صرفا یک اکانت در یک هوش مصنوعی ایجاد کنیم و اطلاعاتی که می خواهیم از او بگیریم و همان ها را هم اگر خواستیم در جایی کپی پیست کنیم.

برای مثال کار همین بنده نویسنده هم در خطر است! شما تصور کنید به همین ChatGPT بگویید که “عزیز جان شما خیلی طولانی از خودت برایمان بگو” و ایشان هم شروع کند یک مقاله بلند بالا از خودش بسازد و درباره خودش بنویسد. حالا آیا دیگر شما به بنده نویسنده نیاز دارید که چنین مقاله ای برای شما بنویسم؟ حال تصور کنید که ChatGPT همین اندازه اطلاعات را درباره موضوعات دیگر هم داشته باشد و دیگر شاید شما هرگز به یک محتوا نویس احتیاجی پیدا نخواهید کرد.

یادگیری ماشین چیست

ChatGPT در چه کار هایی می تواند به ما کمک کند؟

حالا که می دانید ChatGPT چیست دیگر وقتش رسیده است که ارتباط آن را با طراحی سایت و کلا موضوعات دیگری که در این سایت مطرح می شود بگوییم. ارتباطی که این برنامه با ما دارد به واسطه کار هایی است که فعلا قادر به انجام دادن آن ها می باشد و اتفاقا تا همین حالا هم کار خیلی از افراد را راه انداخته است. از مواردی که این هوش مصنوعی قادر به انجام دادن آن هاست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کدنویسی (سایت، نرم افزار، اپلیکیشن و …)
  • مقاله نویسی (تولید محتوای سایت و اپلیکیشن)
  • ترجمه (حداقل فعلا به زبان های لاتین، آلمانی، فرانسوی و زبان های مطرح تر در دنیا)
  • Debugging (رفع باگ ها در کد های سایت، اپلیکیشن، نرم افزار و …)
  • نوشتن داستان/شعر

همین حالا نگاهی به کارهایی که قادر به انجام دادن آن هاست بیندازید. شما تصور کنید که هر کدی برای هر عملکردی که بخواهید را می توانید از این ChatGPT بگیرید، مقاله درباره هر موضوعی با هر تعداد کلمه که بخواهید را می توانید از این هوش مصنوعی بگیرید، دیگر نیاز به مترجم ندارید، دیگر نیاز به برنامه نویس برای رفع مشکل کد های نرم افزاری خود ندارید و البته که این برنامه جای ویکتور هوگو و آلبر کامو را هم می تواند بگیرد. (به مشاهیر خودمان اشاره نکردیم که یک وقت خدایی نکرده به کسی برنخورد!)

اما باز هم با این وجود، شما با خواندن مقاله لطفا افرادی که در شرکتتان این تخصص ها را دارند حداقل “فعلا” اخراج نکنید. چون هنوز هم چیز هایی هستش که شاید این ChatGPT قادر به انجام دادن آن ها نیست. منظور ما هم صرفا در تخصص های دیگر نیست و دقیقا همین تخصص هایی که گفتیم را هم مد نظر قرار داده ایم.

بزرگترین ایراد ChatGPT چیست ؟

برای اینکه ببینیم بزرگ ترین ایراد ChatGPT چیست باید اول از همه به خودمان به عنوان انسان نگاه کنیم. ما انسان ها چه چیز هایی داریم که یک هوش مصنوعی نمی تواند داشته باشد؟ ما انسان ها (حداقل فعلا) هم حس شوخ طبعی بهتری نسبت به هوش های مصنوعی داریم و هم از مهمتر، از آن ها خلاقیتمان بسیار بیشتر است. این موضوع را هم باید در نظر بگیریم که این هوش های مصنوعی، در نهایت همان اندازه ای می توانند دریافت اطلاعات داشته باشند که ما با مغز و هوش انسانی خودمان به آن ها داده ایم. حال هرچقدر هم که این هوش های مصنوعی با یادگیری ماشین بتوانند اطلاعات بیشتری کسب کنند، باز هم نمی توانند فعلا جای هوش انسان را بگیرند. هوشی که خودش بوده که اصلا این هوش های مصنوعی را توسعه داده است.

از دیگر ایراداتی که این ChatGPT دارد این است که فعلا طرز برخوردش با موضوعات خیلی خشک و رسمی است و به مفاهیم با دیدگاه محافظه کارانه ای نگاه می کند. درست است که تا حدی باور های اشتباه را به چالش می کشد اما این باور هایی که او به چالش می کشد، معمولا باور های غلطی هستند که یک فرد متخصص از اشتباه بودن آن ها کاملا آگاه است و شاید فقط یک فرد عادی جامعه درباره آن ها چیزی نداند.

آیا ما در ایران می توانیم به راحتی به ChatGPT دسترسی داشته باشیم؟

متاسفانه فعلا خیر! ما برای ثبت نام در این برنامه نیاز داریم که یک شماره تلفن غیر ایرانی وارد کنیم (که با راه های مختلف می شود آن را گرفت) و البته این برنامه هنوز با زبان فارسی همسان نشده است. شاید استفاده ای تخصص های عادی می توانند از این برنامه داشته باشند فعلا محدود به یک سری سوال های کلی بشود و فعلا این برنامه نویس ها و تولید کنندگان محتوا هستند که می توانند از این برنامه برای کار هایشان کمک بگیرند. هرچند که این مفهوم به تازگی معرفی شده است و نه تنها ما بیشتر درباره آن در آینده صحبت خواهیم کرد، بلکه خود این برنامه هم احتمالا بیشتر از این حرف ها توسعه داده خواهد شد و قادر به انجام کار های بیشتری خواهد بود.

برنامه های طراحی سایت همه چیز درباره طراحی سایت

سخن پایانی

ما تلاش کردیم که در این مقاله یک نگاه کلی به اینکه ChatGPT چیست بیندازیم و صرفا یک دیدی به شما درباره این موضوع بدهیم. احتمالا در آینده با بیشتر شدن اطلاعات، مطالب بیشتری درباره این موضوع تولید کنیم و خیلی عمیق تر وارد این مسئله بشویم. فعلا بگذارید این اطمینان را به شما بدهیم که نگران نباشید، هرچقدر هم که هوش مصنوعی پیشرفت کرده باشد، هنوز کسی این ریسک را نمی پذیرد که ربات را به جای نیروی انسانی بنشاند. ربات ها فعلا به نظارت ما احتیاج دارند و اگر هم یک روز بخواهند بر ضد ما قیام کنند، احتمالا به خاطر اشتباهی بوده که خود ما در برنامه نویسی آن ها انجام داده ایم. پس فعلا تا اطلاع ثانوی، ریشه همه چیز همین انسان مدرن است. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

منابع:

openai

chat.openai

دیدگاهتان را بنویسید