شبکه ایمن

Semantic search چیست ؟ رویکرد جدید گوگل در سئو!

گوگل دیگر آن گوگل سابق نیست، به همین راحتی ها نمی توان آن را گول زد. هر طور هم حساب کنیم، چه کاربر عادی باشیم، چه طراح سایت و چه سئو کار، این موضوع اصلا و ابدا خبر بدی نیست. هرچند که این موضوع زنگ خطری برای سایت هایی با محتوای بی کیفیت و تجربه کاربری افتضاح است، اما افراد پر تلاش و دلسوز می دانند که چقدر این موضوع می تواند کمک کننده باشد. امروز می خواهیم بدانیم که semantic search چیست و به چیز هایی که تا همین حالا گفتیم چه ربطی دارد؟ در این مقاله قرار است درباره موضوعی یاد بگیریم که شاید هر سئو کار یا طراح سایتی باید بداند. چیزی که اگر به آن توجه نکنیم هرگز نمی توانیم در موتور جست و جوی گوگل و دیگر موتور های جست و جو رتبه خوبی دریافت کنیم. پس در این مقاله با ما همراه باشید.

میخوای بعدا بخونی ؟

دانلــــــود PDF

فهرست

C

Semantic search چیست ؟

C

تاریخچه semantic search چیست ؟

خدمات سئو سایت تابان شهر + ضمانت صفحه اول

مشاهده خدمات Semantic search چیست ؟

semantic search چیست ؟

با وجود اینکه تاریخچه سمنتیک سرچ به سال 2010 برمی گردد، هنوز هم خیلی ها نمی دانند که semantic search چیست و این مفهوم نتوانسته است جای خودش را در میان بحث های سئویی حداقل در کشور ما باز کند. Semantic search یا جست و جوی معنایی در واقع رویکرد جدید گوگل است که از سال 2010 تا به حال روی کار بوده است و روز به روز هم پیشرفت می کند. این رویکرد کاری کرده است که دیگر چندان تعداد بک لینک های یک سایت برای رتبه گرفتن مهم نباشد و سایت ها به واسطه تکرار یک کلمه کلیدی در مطالبشان رتبه بالا دریافت نکنند. حال که در سال 2022 هستیم، تمرکز گوگل شدیدا روی رفتار، زمینه و معنای سرچ کاربر معطوف شده است می خواهد چیزی را به کاربر بدهد که او در آن لحظه می خواهد. این موضوع، نشان از بلوغ هرچه بیشتر گوگل دارد.

برای تعریف اینکه “سرچ معنایی چیست” باید بگوییم که semantic search یکی از اصلی ترین رویکرد های گوگل در موضوع سئو سایت است که در آن تلاش می شود که دقیق ترین نتیجه ممکن بر پایه مقصود کاربر، مفهوم کلمه سرچ شده و رابطه بین کلمات سرچ شده توسط کاربر، در صفحه نتایج گوگل نمایش داده شود. در این نوع از سرچ باید به حالت های مختلف کلمه سرچ شده، زبان و لحن عبارت توجه بشود و باید معلوم بشود که تمامی کلمات داخل عبارت دقیقا چه رابطه ای با یکدیگر دارند. به عنوان مثال اگر شما قبلا در گوگل سرچ می کردید که “بزرگترین کوه دنیا چیست؟ چقدر بزرگ است؟” گوگل متوجه سوال اول شما می شد اما سوال دوم شما را متوجه نمی شد و نتایجی را نشان می داد که صرفا کلمات سوال دوم در آن وجود داشت و نه پاسخ آن که برای شما مهم بود.

تاریخچه semantic search چیست ؟

برای اینکه بدانیم تاریخچه semantic search چیست باید یک سری از الگوریتم های گوگل را بررسی کنیم. اگر سئو کار باشید احتمالا حتما اسم این الگوریتم ها به گوشتان خورده است اما این دفعه قرار است ارتباط آن ها را با جست و جوی معنایی بررسی کنیم.

Knowledge Graph

“نمودار دانش” یا همان Knowledge Graph اولین بار در سال 2012 توسط گوگل معرفی شد که اولین قدم گوگل برای کشف زنجیره کلمات سرچ شده بود. پس برای اولین بار گوگل شروع کرد که یم پایگاه داده عظیم از اطلاعات را با در نظر گرفتن دامنه های عمومی درست کند و جزئیات هرکدام را نیز ثبت کند. مثلا اینکه آبراهام لینکلن دقیقا چه زمانی به دنیا آمد یا بازیگران فیلم جنگ ستارگان چه کسانی بودند و از این دست اطلاعاتی که کاربران ممکن است جست و جو کنند. پس حالا می دانیم که اولین قدم معرفی semantic search چیست و داستان تازه اینجا شروع شد.

Hummingbird

بروزرسانی “مرغ مگسخوار” گوگل یا همان Hummingbird در سال 2013 معرفی شد و اینجا دیگر به طور رسمی معلوم شد semantic search چیست و دوره آن هم شروع شد. این بروزرسانی وظیفه اش این بود که موتور جست و جو، معنی عبارت سرچ شده مخاطب را بفهمد و نتایج جست و جو را بر پایه صرفا کلمات سرچ شده قرار ندهد. پس در این بروزرسانی آن صفحه ای اول از همه نمایش داده می شود که به منظور سرچی که مخاطب کرده است نزدیک تر است و مهم نیست دیگر کلمه ای که مخاطب سرچ کرده است چندین بار در صفحاتی که نمایش داده می شود تکرار شده است.

Hummingbird

RankBrain

در سال 2015 بود که گوگل RankBrain را هم ارائه داد. یک سیستم ماشین لرنینگ بود که هوش مصنوعی جالبی بود که هم فاکتور های رتبه بندی را آنالیز می کرد و هم کلمات کلیدی را به خوبی شناسایی می کرد. رنک برین هم مثل مرغ مگس خوار می خواست مقصود مخاطب از کلمه ای که سرچ کرده است را بفهمد منتهی با این تفاوت که Hummingbird یک بروزرسانی برای گوگل بود و رنک برین یکی از امکانات ماشین لرنینگ گوگل که مسلما می شد دید که گوگل دارد در زمینه شناخت بهتر هدف مخاطب جدی تر می شود. این RankBrain همچنان در حال یادگیری است مثل ما هر روز بیشتر می خواهد بداند که semantic search چیست و نتایجی را به مخاطب نشان بدهد که بیشتر به چیزی که مخاطب می خواهد نزدیک اند.

تمرکز RankBrain بر روی این موضوع است که “بهترین پاسخ” را به جست و جوی مخاطب بدهد، حتی اگر نتیجه ای که نمایش داده می شود شامل کلمات دقیق سوال مخاطب نباشد.

BERT

آن جا که دیگر تقریبا خیلی ها داشتند متوجه می شدند که semantic search چیست ، گوگل سال 2019 الگوریتم BERT را معرفی کرد که مخفف Bidirectional Encoder Representations from Transformers بود که باور کنید اگر بخواهیم آن را به فارسی ترجمه کنیم هم باز گویای کاری که می کند نیست پس بهتر است صرفا با مفهوم و تمرکز آن آشنا شویم. این الگوریتم تمرکزش بر این است که زمینه جست و جوی مخاطب و نیت او از سرچ را به خوبی درک کند. این BERT است که به کاربر اجازه می دهد اطلاعات ارزشمند و دقیق را بر پایه عبارتی که سرچ کرده است پیدا کند. طبق گفته گوگل BERT یکی از شاخص ترین قدم های رو به جلو در پنج سال اخیر بوده که باید در تاریخ موتور های جست و جو ثبت بشود.

در واقع این BERT است که مارکتر ها و وب مستر ها را راهنمایی می کند که بیشتر روی کلمات کلیدی لانگ تیل و عبارات بیش از سه کلمه وقت بگذارند و محتوایی را ارائه بدهند که به سوال و خواسته مخاطب نزدیک تر باشد. همچنین این الگوریتم از متخصصان سئو می خواهد که تمرکزشان را روی محتواهای انسانی تر و قابل فهم تر بگذارند که محتوایشان گیرا تر باشد.

bert algorithm google

Semantic search چگونه روی سئو تاثیر می گذارد؟

روی آوردن مخاطبان به Voice Search

حال که می دانید semantic search چیست باید بگوییم که همین مفهوم باعث شده است که “جست و جو با صدا” یا Voice Search به تکاملی که باید برسد. به این صورت که کاربر به جای نوشتن عبارت، آن را در گوشی موبایل خود به گوگل می گوید و گوگل هم برای او نتایج را می آورد. برای اینکه ما بتوانیم از این موضوع سودی کسب کنیم باید در صفحات سایت خود به وضوح به سوال ها و عباراتی که خیلی از مخاطبان جست و جو می کنند پاسخ دهیم. باید حتما هم مطمئنا باشیم که از داده های ساختار یافته استفاده می کنیم که موتور های جست و جو به خوبی محتوا و زمینه محتوایی ما را متوجه شوند.

تمرکز بیشر روی “موضوع” به جای “کلمه کلیدی”

کلمه کلیدی همچنان نقش مهمی در سئو سایت ایفا می کند، اما حال که می دانیم semantic search چیست شاید بهتر باشد کمی در محتوا نویسی خودمان تجدید نظر کنیم و به جای اینکه روی محور کلمه کلیدی محتوایمان را تولید کنیم، تمرکزمان را روی موضوع بگذارید. در اینجا هدف این است که ما محتوای اوریجینال و با کیفیت تولید کنیم. در اینجا بهتر است به جای اینکه چندین صفحه کوتاه با محتواهای کم برای هر موضوع تولید کنیم، چندین موضوع مرتبط را در یک صفحه قرار دهیم تا آن صفحه ما تبدیل به یک منبع برای مخاطب بشود.

در اولویت قرار دادن نیت جست و جو کننده

یکی از بهترین رویکرد هایی که جدیدا پیش گرفته شده این است که هدف گذاری از کلمه کلیدی، به هدف گذاری براساس نیت مخاطب تبدیل شده است. حال دیگر با بررسی درست Query های مختلف، شما می توانید با یک گروه از موضوعات کاربر را به سایت خودتان بکشانید. برای این کار یک لیست از کلمات کلیدی درست کنید و آن ها را بر پایه نیت مخاطب دسته بندی کنید. زمانی که نیت مخاطب را از جست و جوی آن کلمه کلیدی فهمیدید، برای نیت مخاطب تولید محتوا کنید و سعی کنید آن چیزی را بنویسید که واقعا کاربر می خواهد بداند، نه محتوایی که بر پایه کلمه کلیدی باشد و کاربر هم علاقه ای به خواندن آن ها نداشته باشد.

سخن پایانی

حال دیگر شما می دانید که semantic search چیست هرچند که جا دارد اینجا به یک موضوع دیگر هم اشاره کنیم که در جست و جوی معنایی، سئو تکنیکال نیز نقش مهمی ایفا می کند و همچنان شما باید حواستان به داده های ساختار یافته، ارور های سایت، عملکرد سایت، سرعت سایت و کلا هرچیزی که به تجربه کاربری مربوط است باشد. سئو سایت همیشه از آن دسته موضوعاتی بوده است که گستردگی آن بسیار بالاست و همه جوانب باید در آن در نظر گرفته شوند. پیشنهاد می کنیم که شما نیز از این به بعد با در نظر گرفتن تمامی جوانب سئو، محتواهایی برای semantic search تولید کنید و تلاش کنید که مخاطب را به پاسخ سوال خود و خواسته ای که دارد برسانید تا گوگل هم راضی باشد. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید و امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

منبع:

Searchenginejournal

دیدگاهتان را بنویسید