صفر تا نه چندان صد یادگیری سئو؛ یک نقشه راه تقریبا کامل!
یادگیری سئو ممکن است در ابتدا به نظرتان دشوار و پیچیده بیاید؛ اما زمانی که بفهمید چقدر برای کسبوکارتان ارزشمند است و جایگاه سایتتان را زیرورو میکند، میبینید که ارزش یادگیری را دارد! البته بگوییم که یادگیری اصول سئو، شاید در ابتدا دشوار به نظر برسد؛ اما واقعا اینطور نیست. فقط کافیست اصول آن را بدانید و آنها را درست به کار ببرید. بعد از آن، چاشنی صبر را به تلاشتان اضافه کنید و خواهید دید که چقدر سایتتان بهبود مییابد!
فهرست مطالب یادگیری سئو
پیشنیاز های یادگیری سئو
چگونگی یادگیری سئو
سخن پایانی
یادگیری سئو در دنیایی که رقابت برای جلب توجه کاربران اینترنتی گسترش یافته است، داشتن یک رویکرد بهینه سئو برای وبسایت شما ضروری است. از همین رو در مطلب حاضر ما تصمیم داریم به بررسی کامل یادگیری سئو بپردازیم و شما را با این مقوله ارزشمند آشنا کنیم.
پیشنیازهای یادگیری سئو چیست؟ مثل هر چیز دیگری، یادگیری سئو هم به یک سری پیشنیازها احتیاج دارد. پس اگر با این پیشنیازها و در واقع، اصول سئو آشنا نیستید، اینجاست که باید شروع کنید! شما باید برای یادگیری جامع، نحوه کار با موتورهای جستوجو و 4 جنبه اصلی سئو را بدانید. پس بیایید با هم بهطور خلاصه با این اصول آشنا شویم.
1- آشنایی با عملکرد موتورهای جستوجو فهمیدن اینکه موتورهای جستوجو، چطور محتوا را رتبهبندی میکنند، از مهمترین پیشنیازهای یادگیری سئو سایت است. موتورهای جستوجو با یافتن محتوا و ذخیره آن در یک پایگاه داده بزرگ به نام index کار میکنند. به این بهعنوان یک کتابخانه فکر کنید؛ اما بهجای کتاب، صفحات وب را ذخیره میکند.
هنگامی که کاربر چیزی را جستوجو میکند، موتور جستوجو نتایج مشابه را از فهرست پیدا و آنها را لیست میکند. در نهایت، فرایندهای پیچیدهای که بهعنوان الگوریتمهای جستوجو شناخته میشوند، نتایج را رتبهبندی میکنند. پس در واقع اینجا یک نکته مهم دیگر را هم فهمیدیم؛ اینکه شما باید با نحوه عملکرد الگوریتمهای گوگل و قوانین آنها هم آشنایی داشته باشید.
2- تحقیق کلمات کلیدی تحقیق کلمات کلیدی، فرایندی است برای یافتن آنچه مخاطبان شما به دنبال آن هستند. این کار بسیار مهم است؛ زیرا اگر افراد به دنبال کلمات کلیدی مورد نظر شما نباشند، کشف نخواهید شد. متاسفانه، گوگل دقیقا این اطلاعات را در دسترس قرار نمیدهد؛ بنابراین، بهترین راه برای یافتن کلمات کلیدی، استفاده از ابزار تحقیق کلمات کلیدی است. همچنین میتوانید صفحات مختلف را مرور کنید و ببینید که کاربران بیشتر دنبال چه چیزهایی هستند.
3- آشنایی با سئوی داخلی سایت (On-page) سئوی داخلی فرایندی است که شما محتوای صفحه خود را برای رتبه بالاتر در موتورهای جستوجو بهینه میکنید. این بهشدت حول درک آنچه جستوجوگران میخواهند و ارائه آن به آنها میچرخد؛ فرایندی که بهعنوان بهینهسازی برای هدف جستوجو شناخته میشود.
4- نحوه لینک بیلدینگ لینک بیلدینگ فرایند دریافت بکلینک از وبسایتهای دیگر به سایت شماست. این امر مهم است؛ زیرا بکلینکها یکی از 3 فاکتور برتر رتبهبندی گوگل هستند. به همین دلیل است که بین لینکدادن وبسایتها و ترافیک ارگانیک، همبستگی واضحی وجود دارد. مثلا یکی از راههای معروف لینک بیلدینگ، رپورتاژ است.
5- سئو تکنیکال سئو فنی یا همان تکنیکال، تضمین میکند که موتورهای جستوجو مانند گوگل میتوانند محتوای شما را پیدا و آن را فهرست کنند. در واقع این بخش به ارتقای جنبههای فنی یک سایت با هدف بهبود رتبه آن در موتورهای جستوجو اشاره دارد.
آشنایی با چگونگی یادگیری سئو احتمالا اولین سوالی که اینجا برایتان پیش میآید، این است که آیا میتوانید سئو را بهتنهایی یاد بگیرید یا نه؟ اگرچه زمانی که شخصی باتجربه شما را راهنمایی میکند، یادگیری هر چیزی آسانتر است، اما یادگیری سئو بهتنهایی هم امکانپذیر است. پس تصمیم با خودتان است که تمام وقتتان را صرف یادگیری بهصورت خودآموز کنید یا اینکه از یک متخصص یا مشاوره سئو برای فرایند یادگیری کمک بگیرید.
اگر تازه شروع به یادگیری کردهاید، اولین کاری که باید انجام دهید، “آموزش مبانی سئو” است. در مورد مفاهیم اصلی و زمینههایی که بر سئو تاثیر میگذارند، بیاموزید؛ مفاهیمی مانند موتورهای جستوجو و نحوه کار آنها، آلتتگها، عناوین، لینک داخلی و تاثیر آنها بر رتبهبندی جستوجو، اینکه چه چیزی بر نتایج جستوجو تاثیر نمیگذارد، چگونه کلمات کلیدی مرتبط را با ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی شناسایی کنید، چگونه محتوای مرتبط را بهینه کنید، لینکسازی چیست و… بهطور کلی، برای یادگیری سئو بهتر است چند کار زیر را انجام دهید:
منابع معتبر بخوانید. تجربه عملی کسب کنید. از آزمایش نترسید. باید بهاندازه کافی صبور باشید (سئو یک ماراتن است نه دوی سرعت!). در پایان، این نکته را فراموش نکنید که زمان این یادگیری برای هر کسی متفاوت است و البته هیچوقت هم تمام نمیشود! سئو همیشه در حال پیشرفت است. همیشه باید به یادگیری ادامه دهید و با آخرین بهروزرسانیها، آزمایشها و یافتههای سئو آشنا باشید.
1- مراحل یادگیری سئو را بیاموزید مسلما حالا که تا اینجا آمدهاید و به دنبال مراحل یادگیری سئو هستید، متوجه اهمیت بالای آن برای پیشرفت سایت و پیشبرد کسبوکارتان شدهاید، درست است؟ پس ما هم به شما کمک میکنیم و یک نقشه راه در اختیارتان میگذاریم تا به کمک آن، بهخوبی سئو را یاد بگیرید و آن را به کار ببندید. آمادهاید؟ پس شروع میکنیم.
2- اصول و مفاهیم اولیه سئو را بیاموزید در بخش پیشنیازهای سئو، به این اصول اشاره کردیم. بگذارید راحتتان کنیم؛ بدون یادگیری این اصول و مفاهیم، اصلا کارتان پیش نمیرود؛ پس بیجهت تلاش نکنید! سعی کنید بهخوبی با موتورهای جستوجو، الگوریتمها و نحوه عملکرد آنها، سئوی داخلی و خارجی و لینکسازی آشنا شوید. وقت ویژهای برای تحقیق کلمات کلیدی بگذارید و آنها را در محتوای سایت، تیتر و عناوین فرعی، توضیحات متا و آلتتگها بگنجانید. یادتان باشد که کلمات کلیدی و بهکارگیری صحیح آنها، نقش پررنگی در سئوی سایت دارد.
3- دانش خود را به مرحله عمل ببرید این را همیشه یادتان باشد؛ دانستن تئوری سئو یک چیز است و استفاده از این دانش برای رتبهبندی یک وبسایت، کاملا چیز دیگری است! شما بیش از هر راه دیگری، در مرحله تمرین و عمل در مورد سئو خواهید آموخت. برای مثال، زمانی که شروع به یادگیری کردید، برای تمرین، یک وبسایت درباره موضوعی که به آن علاقه دارید، ایجاد کنید.
بعد از اینکه از سئوی فنی سایت مطمئن شدید؛ یعنی مطمئن شدید که گوگل میتواند محتوای منتشرشده شما را پیدا و فهرست کند، برای یافتن موضوعات پرجستوجو، تحقیق کلمات کلیدی را آغاز کنید. سپس محتوای بهینه خود را منتشر و لینکسازی را آغاز کنید. مطمئن باشید که با انجام این کار، متوجه اشتباهات و نقاط ضعف خود خواهید شد؛ چیزی که با یادگیری تئوری سئو بهتنهایی، غیر ممکن است.
4- دانش سئوی خود را عمیقتر کنید یادگیری کامل همهچیز، در مورد هر جنبهای از سئو، غیر ممکن است. موضوع سئو خیلی گسترده است؛ بنابراین، اکنون که یک دید کلی از سئو دارید و میدانید که از کدام جنبههای آن لذت میبرید، وقت آن است که دانش خود را در یک زمینه عمیقتر کنید. حوزهای که میخواهید برای تخصص خود انتخاب کنید، باید حوزهای باشد که بیشتر از آن لذت میبرید و در آن بهترین هستید.
برای مثال، میتوانید تخصص خود را بهسمت لینک بیلدینگ، سئوی داخلی، تحقیق کلمات کلیدی و… ببرید. در هر صورت، همیشه باید آنچه را که یاد میگیرید، آزمایش کنید. اینجاست که یادگیری واقعی اتفاق میافتد؛ پس این مورد را اصلا فراموش نکنید.
5- با جریان سئو همراه شوید چیزی که باید بدانید، این است که معمولا اصول سئو بهسختی تغییر میکنند؛ اما چیزهای کوچک دائما در حال تغییر هستند. چندین بار در سال بهروزرسانیهای گوگل آپدیت میشوند، تغییراتی در نحوه مدیریت موتورهای جستوجو با جنبههای سئو فنی انجام میشود، تاکتیکهای جدید ارائه میشوند و… .
ما نمیگوییم که تمام روز را به خواندن اخبار سئو اختصاص دهید؛ اما مهم است که با این جریان همراه باشید. در زیر، چند راه برای انجام این کار در اختیارتان میگذاریم:
در کنفرانسها و رویدادهای مربوط به سئو شرکت کنید. به پادکستهایی با موضوع سئو گوش دهید. به گروههای مربوط به سئو در شبکههای اجتماعی بپیوندید. مقالاتی با موضوع سئو بخوانید. منابع معتبر و بهروز سئو را بخوانید. ویدیوهایی با موضوع سئو را خصوصا در یوتیوب تماشا کنید.
6- آنچه را که در زمینه سئو میدانید، به دیگران بیاموزید شاید یکی از سوالاتی که برایتان پیش بیاید، این باشد که «بعد از یادگیری سئو چه کنیم؟» گفتیم که باید اطلاعات تئوری خود را وارد مرحله عملی کنید؛ اما یکی از راهکارهای مفید دیگری که میتوانید انجام دهید، این است که آنچه را که در زمینه سئو یاد گرفتهاید، به دیگران هم بیاموزید. البته این مورد اختیاری است؛ اما یکی از راههای موثر برای یادگیری هر موضوعی، بهاشتراکگذاشتن اطلاعاتی است که درباره آن آموختهاید.
آموزش به دیگران، باعث میشود تا هم دانش شما حفظ شود و هم اینکه گسترش یابد. مثلا میتوانید سایتی با همین موضوع راهاندازی کنید. در این صورت، هم تئوریهای خود را میتوانید به مرحله عمل برسانید و هم دانش خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. در واقع با یک تیر، دو نشان خواهید زد! عالی نیست؟
سخن پایانی در عصر حاضر، سئو به یکی از عناصر مهم و جداییناپذیر برای هر سایت و کسبوکاری تبدیل شده است. از همین رو، یادگیری آن میتواند قدم بزرگی در روند بهبود کسبوکارتان باشد. البته چیزی که باید در نظر بگیرید، این است که یادگیری، فقط خواندن و حفظ اطلاعات نیست! یادگیری موثر در گرو بهکاربردن آنچه میخوانید، آزمایشکردن اطلاعات برای خودتان و یافتن راههایی برای بهبود دانشتان در طول زمان است.
ما در این مطلب، پیشنیازها و مراحل یادگیری سئو را در اختیارتان گذاشتیم. فراموش نکنید که یادگیری سئو هیچوقت تمام نمیشود و همیشه باید در این مسیر فعال باشید. اگر سوالی در این زمینه دارید، حتما آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
منابع:
Ahrefs
Mangools…