عروس هلندی یا کوکاتیل یکی از انواع طوطی سانان و پرنده ای زیبا و آرومه که مثل هر حیوان خانگی دیگه نگهداری صحیح ازش خییییلی مهمه و اگه با نکات نگهداری از عروس هلندی آشنا نباشی قطعا نمیتونی به خوبی ازش مراقبت کنی؛ مثلا باید بدونی از کجا مایجتاجش رو خریداری کرده و چه غذایی بهش بدی یا اینکه کجا نگهش داری و…؛ البته واسه خرید لوازم مورد نیازش پت شاپ ها کمکت میکنند حالا اگه در استان مازندران دنبال یک پت شاپ خوب هستی روی لینک “دامپزشکی در ساری” کلیک کن که کار راه اندازه چون یک دامپزشکی در ساری رو معرفی کردم که پت شاپ هم داره تازه اگه در کنار عروس هلندی حیوان خانگی دیگه ای هم داشته باشی کلییی به دردت میخوره؛ بعدش هم با من بیا که قراره نگهداری عروس هلندی رو بهت یاد بدم.
وسایل مورد نیاز برای نگهداری عروس هلندی
در ادامه بهت میگم واسه نگهداری از عروس هلندی تازه خریداری شده باید چیکار کنی و چه وسایلی واسش بخری… 😉
آشیانه عروس هلندی
اول از همه باید به فکر محل زندگی این پرنده ی خوشگل باشی؛ شاید فکر کنی با خرید یک قفس ساده مثل بقیه ی پرنده ها کار تمومه اماااا اینطوری نیست! ببینم اصلا میدونی کد قفس استاندارد عروس هلندی در ایران چیه؟ قفسش چه ویژگیهایی باید داشته باشه اگه الان کلی سوال داره تو ذهنت میچرخه بزن روی لینک “قفس عروس هلندی” چون قراره با تمامی ویژگیهای قفس مناسب کوکاتیل آشنا بشی؛ به همین راحتی! 😊
راستی علاوه بر قفس، میله نشیمنگاه، ظرف آب و غذا، ظرف حمام و اسباب بازی هم از وسایل مهمی است که این حیوان بهشون نیاز داره. در ضمن اگه عادت داری شبها قفس عروس هلندی رو با پارچه ی ضخیم بپوشونی باید بهت بگم که نگهداری عروس هلندی در شب خیلی مهمه چون این پرنده ی خوش صدا از تاریکی میترسه و سکوت شب عصبانیش میکنه، برای همین هم بهتره نور کمی در محیط وجود داشته باشه.
خورد و خوراک عروس هلندی
یکی دیگه از نکاتی که برای مراقبت از عروس هلندی باید بدونی غذای مناسب این پرنده ی خوشگله؛ اگه فکر میکنی غذای این پرنده فقط دونه و ارزنه سخت در اشتباهی و مقاله ی “غذای عروس هلندی” میتونه خییییلی بهت کمک کنه.
ببین اگه یک عروس هلندی سرحال میخوای باید غذایی سرشار از ویتامین و مواد مغذی واسش آماده کنی تازه یکی از نکات نگهداری از جوجه عروس هلندی میزان و نوع غذاشه یعنی باید بدونی که این پرنده در هر سنی به چه غذایی نیاز داره و چه غذاهایی واسش ممنوعه که البته جای نگرانی نیست چون هر چی لازمه در اینباره بدونی رو در لینک بالا واست گذاشتم؛ مثلا یاد میگیری یکی از نکات نگهداری تخم عروس هلندی اینه که در زمان تخم گذاری بهش کلیسم کافی برسه.
یا اینکه اصلا میدونی عروس هلندی عاششششق تشویقیه و خوشه های ارزن چقدرررر سرگرمش میکنه البته فقط این نیست و این پرنده تشویقی های دیگه ای هم دوست داره که بازم لینک بالا بهت کمک میکنه. یادت باشه که غذاهای ناسالم و چرب دشمن عروس هلندی هستند.
تربیت و دستی کردن عروس هلندی
اول از همه باید بدونی که رام کردن این پرنده فقط در سن خاصی انجام میشه و نباید انتظار دستی شدن عروس هلندی سن و سال دار رو داشته باشی؛ بهترین سن واسه تربیت و آموزش این پرنده 3 تا 4 ماهگی است.
واسه اینکه به عروس هلندی حرف زدن رو یاد بدی باید در محیطی آروم یک کلمه ی کوتاه رو چند بار تکرار کرده و واکنش پرنده رو ببینی.
آشنایی با بیماری های عروس هلندی
یکی دیگه از نکات مهم مراقبت از عروس هلندی شناخت بیماری های رایج در این پرنده است، سرماخوردگی، عفونت روده، هلیکوباکتر، میخچه یا بامبل فوت، طاسی و… همگی جزء بیماری های رایج این پرنده است که تشخیص و درمان به موقعش خییییلی مهمه و برای همین هم باید هر گونه علائم غیرعادی در ظاهر، رنگ مدفوع و… رو جدی بگیری و پرنده رو واسه چکاپ ببری پیش دامپزشک پرندگان 🐦.
رفتار شناسی عروس هلندی
یکی دیگه از نکاتی که باید واسه نگهداری عروس هلندی بدونی شناخت رفتارهای این پرنده است؛ مثلا تکان دادن دمش یعنی شاد و خوشحاله، وقتی به سمتت میاد یعنی بودن در کنارت رو دوست داره یا مثلا گشاد شدن مردمک چشمهاش نشون از عصبانیت این پرنده داره. میدونی باید از کجا بفهمیم عروس هلندی سردش است؟ اگه پاهای حیوان سرد و یخ شده باشند این نشون میده که پرنده سردشه.
تازه وقتایی که گرسنه اس شروع میکنه به تکان دادن سرش، وقتایی که میپره و سر و صدا میکنه دنبال جلب توجهه و وقتایی هم که میزنه زیر آواز خیییلی خوشحاله؛ خلاصه اینکه باید همه ی این رفتارها رو به خوبی بشناسی.
راستی میدونی عروس هلندی از چی بدش میاد؟ یادت باشه هیچ وقت از بالا بهش نزدیک نشی و پرهاشو نکنی چون این پرنده از این رفتاراااا متنفره.
✍ اگه عاشششق این پرنده ی باهوش هستی و دوست داری بدونی نگهداری عروس هلندی در خانه از نظر اسلام چه حکمی داره باید بهت بگم که طبق گفته ی مراجع نگهداری پرنده مانعی نداره؛ پس خیالت راحت! 😊
اگه بتونی به خوبی از این پرنده ی خوشگل مراقبت کنی میدونی عروس هلندی چند سال عمر میکند در خانه؟؟!!! به شرط فراهم بودن شرایط خوب زندگی این پرنده میتونه 20 سال عمر کنه البته اگه در طبیعت باشه به طور متوسط عمرش به 15 سال هم میرسه.
و اما کلام آخر…
خُب به آخر این مقاله رسیدیم و ممنونم که تا اینجا با من همراه شدی و امیدوارم الان با نکات نگهداری از عروس هلندی به صورت کامل آشنا شده و بتونی به خوبی از این پرنده ی خوشگل نگهداری کنی؛ یادت باشه که تامین مایحتاج عروس هلندی به عهده ی توست و باید با شناخت نیازهای حیوان بهترین خونه و زندگی رو واسش فراهم کنی… 😉