شبکه ایمن

حقوق سئوکار در ایران چقدر است؟ بدون اغراق و بی تعارف!

درآمد خیلی از شغل ها مقدار مشخصی نیست. خصوصا زمانی که این شغل ها به تازگی در ایران اسم و رسمی برای خود دریافت کرده باشند. سئو سایت از آن دسته شغل هاییست که کمتر کسی درباره آن می داند و خیلی از افراد جامعه هستند که هنوز از وجود چنین شغلی خبر هم ندارند. برای کسانی که وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ می شوند و به مبحث سئو علاقه مند می شوند، حقوق سئوکار همیشه یکی از سوال هایشان بوده است. ما در این مقاله هر کاری هم که بکنیم، نمی توانیم به شما بگوییم که سئو کار ها دقیقا چقدر حقوق می گیرند و تنها کاری که از دست ما بر می آید این است که یک دید کلی به شما بدهیم تا ببینید که سئوکار چه کاری انجام می دهد و حق دارد که چقدر حقوق بگیرد. در ادامه همراه ما باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.

میخوای بعدا بخونی ؟

دانلــــــود PDF

فهرست

C

حقوق سئوکار چقدر است ؟

C

یک سئو کار به چند طریق می تواند کسب درآمد کند؟

C

حقوق سئوکار استخدامی به چه صورت است؟

C

حقوق سئوکار به صورت فریلنسر

C

مهمترین چالش یک سئو کار برای حقوق چیست؟

C

چگونه به چالش های حقوق سئو بر نخوریم؟

خدمات مشاوره سئو تابان شهر

مشاهده خدمات درآمد برنامه نویسی و طراحی سایت چقدر است

حقوق سئوکار

بنده نویسنده که شخصا یک زمانی سئو کار بودم، هنوز هم که هنوز است دارم با پاسخ این سوال کلنجار می روم و وقتی درباره حقوق های سال 1401 سئو تحقیق کردم، دیدم که وضع همچنان همانی است که در سال 1399 بود و هنوز حقوق سئوکار چیز مشخصی نیست. این موضوع دلایل بسیاری دارد که بعد از بحث اصلی به سراغ آن می رویم اما اول از همه بگذارید ببینیم که شمایی که در رابطه با این موضوع سوال برایتان پیش آمده است چه کسی هستید. شما یا یک فرد علاقه مند به سئو/کارآموز سئو هستید که می خواهید ببینید پولی که از این راه می توانید کسب کنید چقدر است، یا یک کارفرما هستید که می خواهید ببینید که به سئو کار سایتتان چقدر باید حقوق بدهید، یا اینکه یک سئو کار حرفه ای هستید و هنوز هم به دنبال یک عدد دقیق می گردید.

من به عنوان نویسنده این محتوا وظیفه دارم که اطلاعات درست را به شما بدهم و برای همین هم مجبور شدم به یک سری از آگهی های سئو در اپلیکیشن های آگهی که احتمالا شما هم آن ها را می شناسید سر بزنم. چیز هایی که دیدم واقعا جالب نبود و فهمیدم که همچنان سئو سایت برای خیلی از کسانی که حتی در حوزه وب و نرم افزار هم فعالیت می کنند مجهول است و دقیقا نمی دانند که سئو سایت ، اصلا کار کمی نیست. پس این مقاله را با دقت بخوانید که قرار است راهی را به شما نشان بدهم که شاید اشتباهات بنده را تکرار نکنید و با دید بازتری قدم در این راه بگذارید. اگر هم یک کارفرما هستید، خواهشی که از شما دارم این است که مقالات مرتبط با سئو سایت را در سایت ما مطالعه کنید تا ببینید سئو سایت چیز کمی نیست.

یک سئو کار به چند طریق می تواند کسب درآمد کند؟

مثل هر کار دیگری در دنیای وب، کار سئو می تواند به دو صورت استخدامی و فریلنسری باشد. استخدامی به این صورت که شما به استخدام یک تیم سئو/طراحی سایت یا یک برند ملحق بشوید و به صورت رسمی برای آن ها کار کنید و یا اینکه خودتان به صورت آزادانه پروژه های مختلف دریافت کنید و وابسته به هیچ تیم و شرکتی نباشید. هردوی این روش ها مانند همانطور که در رابطه با چگونه با طراحی سایت کسب درآمد کنیم هم در مقاله های قبلی توضیح دادیم، مزیت ها و معایب خودشان را دارند. البته که چون ما می خواهیم درباره حقوق سئوکار صحبت کنیم، مزیت ها و معایب هرکدام از این روش ها را در ادامه همراه با حقوقشان بررسی خواهیم کرد.

حقوق سئوکار استخدامی به چه صورت است؟

وقتی صحبت از حقوق سئوکار می شود، مسلما منظور اصلی کار کردن به صورت استخدامی است. چون کار کردن به صورت استخدامی است که یک حقوق مشخص دارد که البته، در مورد سئو سایت این حقوق هم حتی مشخص نیست. بگذارید قبل از اینکه به سراغ حقوق یک سئوکار به صورت استخدامی برویم، کمی درباره چالش هایی که با آن رو به رو می شوید صحبت کنیم. خیلی از شرکت های غیر حرفه ای، صرفا یک چیز هایی در رابطه با سئو سایت شنیده اند و تصور می کنند که یک کار ساده است و اصلا فکرش را هم نمی کنند که رساندن یک صفحه از سایت به رتبه 1 گوگل چقدر زحمت دارد و کسی که قادر به انجام این کار است، چه هنری دارد. آیا ما در مقاله سئو کار کیست گفتیم که سئو کار ها دکمه سئو دارند و آن را می زنند و سایت سئو می شود؟ مقاله را بخوانید و ببینید که ما چنین چیزی نگفتیم.

حقوق سئوکار به صورت استخدامی هنوز بر پایه سابقه کار و سطح شغلی یک سئو کار تعیین می شود. حقوق ها از یک کارآموز سئو شروع می شود و تا یک مدیر سئوی حرفه ای می رود. پس حقوق هرکدام از این افراد را به صورت جدا جدا بررسی خواهیم کرد.

حقوق کارآموز سئو

یک سری شرکت ها هستند که به کارآموزان سئو چیزی حدود حداقل 1 میلیون و حداکثر 2 میلیون تومان می دهند. یک سری از شرکت ها هم هستند که اینطوری هستند: کارآموز؟ مگر کارآموز هم حقوق می گیرد؟ کجای دنیا به کارآموز حقوق می دهند؟

البته که یک سری شرکت ها هم هستند که منصف هستند و اگر برای یک کارآموز سئو حقوقی قائل نشوند، حداقل هزینه های ایاب و ذهاب را برای آن ها در نظر می گیرند. همانطور که می بینید، رویکرد شرکت های مختلف نسبت به کارآموزان با یکدیگر یکسان نیست و اعدادی هم که ما به عنوان حقوق کارآموز گفتیم، یک سری اعداد حدودی هستند و شرکت به شرکت، با یکدیگر متفاوت اند.

حقوق سئو کار تازه کار

سئو کاران تازه کاری که حداقل یک نمونه کار سئوی در حد متوسط هم داشته باشند در شرکت ها حداقل 3 میلیون تومان حقوق می گیرند و شاید حقوق آن ها تا 5 میلیون تومان هم برود. حواسمان هست دیگه، عدد ها صرفا حدودی هستند و بالاتر گفتیم که حقوق سئوکار برای شرکت ها هنوز هم چیز مشخصی نیست.

حقوق سئو کار حرفه ای

یک سئو کار حرفه ای به صورت استخدامی در یک شرکت، تا حتی 12 میلیون تومان در ماه هم می تواند کسب درآمد کند و احتمالا آن سئوکاری که چنین مبلغی را می گیرد هم چندین نمونه کار موفق دارد و هم اینکه دیگر خودش به درجه استادی رسیده است و در کنار کار در شرکت، هزینه آموزش هم از شاگرد هایش می گیرد و از آن طریق نیز کسب درآمد می کند. والا، ما که چنین حقوقی برای سئوکاری ندیدیم! اما یک سری حرفه ای هایی که با آن ها صحبت کردیم یک جایی در ایران چنین چیزی را دیده بودند.

حقوق سئوکار به صورت فریلنسر

حقوق سئوکار فریلنسر کاملا بستگی به خودش دارد و آن مقداری که کار می کند. معمولا سئو کار هایی که به صورت فریلنسری کار می کنند در کارشان خیلی خبره هستند اما داریم کسی که از فریلنسری ماهی 2 میلیون تومان درآمد دارد و کسی که درآمدش در ماه بالای 15 میلیون تومان است که هیچ، درآمد دلاری هم از پروژه های خارج از ایران دارد. اینکه شما از این طریق چگونه کسب درآمد کنید، کاملا بستگی به خودتان و اعتماد به نفستان دارد. البته که اگر اعتماد به نفس گرفتن چندین پروژه را ندارید، ما به شما کاملا حق می دهیم. سئو سایت اصلا کار آسانی نیست که بشود آن را به تنهایی انجام داد. اینجاست که به آن چالش فریلنسری بر می خوریم که شاید خیلی ها با چنین چالشی مواجه شده باشند.

یکی از اصلی ترین چالش های فریلنسری سئو این است که شما باید تحلیل داده های آماری سئو، تولید محتوای سئو شده، لینکسازی، آنالیز رقبا، چک کردن ابزار ها و تمام کار هایی که برای سئو سایت لازم است را خودتان به تنهایی انجام بدهید. چنین کار هایی به اندازه کافی وقت شما را در روز می گیرد و حالا تصور کنید که همه این کار ها را نه برای یک پروژه، بلکه برای چند پروژه در طول روز انجام بدهید. کار سختی است، ممکن است طاقت فرسا باشد اما شدنی است. این موضوع، کاملا بستگی به وقت، حوصله و از همه مهمتر علاقه شما دارد. فقط یادتان باشد که در روش فریلنسری بی گذار به آب نزنید، کارفرما ها همینطوریش هم شناخت کافی از سئو سایت ندارند و ممکن است هرچقدر هم که برایشان کار را توضیح بدهید، تنها و تنها نتیجه برایشان مهم باشد و البته حق دارند.

مهمترین چالش یک سئو کار برای حقوق چیست؟

نا آگاهی دیگران از سئو! حقوق سئوکار زمانی به درستی رعایت می شود که کارفرما یا مدیر شرکت، کاملا بداند که سئو چیست و چه کار هایی در سئو انجام می شود. اگر شما کارفرما هستید، خواهش می کنیم که حتما مقاله سئو چیست ما را در همین سایت مطالعه کنید و ببینید که چه کار هایی در سئو سایت انجام می شود و خودتان قضاوت کنید که یک سئو کار باید چقدر حقوق بگیرد.

یکی دیگر از چالش هایی که سئو کار ها با آن رو به رو هستند این است که معمولا شرکت ها و کارفرما ها سئو کار نمی خواهند، بلکه به اسم سئو کار، یک آچار فرانسه می خواهند که تولید محتوا، دیباگ سایت، وب مستری، پشتیبانی سایت و چندین کار دیگر را با هم انجام بدهد و به علاوه آن سایت را نیز به رتبه یک گوگل برساند. حالا برای همه این کار ها چقدر حقوق تعیین کرده اند؟ 3 میلیون تومان! بله، وضع در بعضی از جا ها تا همین اندازه خراب است و متاسفانه این خانه از پایبست ویران است.

چگونه به چالش های حقوق سئو بر نخوریم؟

ارزش کار خودتان را بدانید! تکرار می کنیم، ارزش سئو سایت را بدانید! سئو سایت کار کمی نیست و این خود شما هستید که باید ارزش کاری که انجام می دهید را بدانید. خیلی از کارفرما ها نمی دانند سئو چیست و خیلی از شرکت ها هم هستند که خیلی سودجویانه می خواهند یک سئو کار با سابقه بالا داشته باشند و با یک حقوق کم، بیش از آن چه که باید از او کار بکشند. پس برای اینکه این چالش ها را دور بزنید، مطمئن شوید که جایی که می خواهید برای آن کار کنید، بداند که سئو سایت چه ارزشی دارد و چه کار هایی در آن انجام می شود.

پیشنهاد من به شما این است که تا جایی که می توانید، به عنوان یک سئو کار، برای یک سئو کار حرفه ای کار کنید. یعنی وارد شرکت های خدمات دیجیتال مارکتینگ و سئویی بشوید که مدیران آن ها خودشان سئو کار بوده اند و یا اینکه حداقل از کار سئو اطلاعات دقیقی دارند. این مدیران شما را درک خواهند کرد و آن چیزی را به شما می دهند که واقعا حق شماست. البته که باز هم این موضوع از یک شرکت به شرکت دیگر متفاوت است، اما اگر شما با آگاهی جلو بروید، کسی هم نمی تواند شما را از گرفتن حقتان منع کند.

سخن پایانی

یک سری اعداد و ارقام تقریبی برای حقوق سئوکار گفتیم و اشاره کردیم که چگونه می توانید کار سئو را انجام بدهید. اما هدف اصلی ما بیش از این ها، این بود که به شمایی که می خواهید کار سئو را شروع کنید، حقوقتان را یادآوری کنیم. منظور از این حقوق، صرفا دستمزد شما نیست و منظور ما تمام آن حقی است که شما دارید و باید از آن دفاع کنید. یادتان باشد که سئو سایت کار با ارزشی است و هرکسی از پس آن برنمی آید اما این شما هستید که به این کار ارزش و اعتبار را می دهید. امیدواریم که با این مقاله توانسته باشیم دید بازتری به شما بدهیم و کار را کمی برای شما راحت تر کنیم. به هر حال ما سئو کار ها باید هوای همدیگر را داشته باشیم. ممنون که همراه ما بودید.

دیدگاهتان را بنویسید