شبکه ایمن

6 مورد از برنامه های طراحی سایت مخصوص توسعه دهندگان سایت

واقعا با برنامه طراحی سایت حرفه ای میشه کرد؟

در دنیای امروز دیگر رسم نیست که یک برنامه نویس سایت، صفر تا صد یک سایت را خودش کدنویسی کند و همه کد ها را هم کاملا حفظی بزند. اصلا چنین چیزی نه از نظر اقتصادی به صرفه می باشد و نه صرف زمانی دارد. باز هم با این وجود و با وجود راه حل هایی که بدون حتی یک خط کدنویسی یک سایت را در اختیار ما قرار می دهند، هنوز هم برای طراحی سایت حرفه ای کدنویسی لازم است. اما برنامه های طراحی سایت هنوز هم هستند که به توسعه دهندگان سایت در این مسیر یاری برسانند. گفتیم که کدنویسی صفر تا صد یک سایت، دیگر روشی نیست که یک برنامه نویس بخواهد اتخاذ کند و می توان گفت استفاده از یک سری برنامه ها برای ساده تر کردن این پروسه لازم و ضروری است. با ما همراه باشید تا با این برنامه ها بیشتر آشنا شویم.

فهرست مطالب

6 تا از برنامه های طراحی سایت

1- Adobe Dreamweaver

2- 10015

3- Bootstrap

4- CodePen

5- Github

6- AngularJS

سخن پایانی

برنامه های طراحی سایت

حواسمان باشد که ما در این مقاله درباره طراحی سایت به معنی Web Design صحبت نمی کنیم. مقصود ما اینجا بیشتر از طراحی سایت، Web Development یا بهتر است بگوییم توسعه سایت است. چرا بیشتر تمرکز ما روی این موضوع است؟ به این خاطر که در مقالات قبلی هم درباره نرم افزار های طراحی سایت بدون کد نویسی صحبت کردیم و هم درباره بهترین و ساده ترین نرم افزار های طراحی سایت صحبت کردیم که در اولی بیشتر تمرکزمان روی CMS ها و سایت ساز ها بود و در دومی هم ابزار هایی را معرفی کردیم که هدف آن ها یاری رساندن به طراحان سایت بود و اینجاست که ما برنامه های طراحی سایت را می خواهیم مختص به توسعه دهندگان وب معرفی کنیم. افرادی که به همان اندازه طراحان کارشان مهم است و بدون آن ها طراحی سایت حرفه ای صورت نمی گیرد.

قبل از اینکه کاملا وارد مبحث بشویم، جا دارد به این موضوع نیز اشاره کنیم که ما قرار نیست برنامه هایی که معرفی می کنیم کدنویسی را از کار ما حذف کنند. بلکه این برنامه ها فقط می خواهند یا کدنویسی را برای ما راحت تر کنند، یا آن را بهینه سازی کنند و یا اینکه صرفا یک برنامه کمکی در کنار کدنویسی ما باشند. البته که این مقاله می تواند به درد طراحان سایت و حتی کسانی که به طور مستقیم با کدنویسی و برنامه نویسی سایت کار نمی کنند هم بخورد و آن ها نیز می توانند توشه ای از این مقاله برای خودشان برداشت کنند. اما مخاطب اصلی ما توسعه دهندگان هستند و ما تصور می کنیم که یک سری اصطلاحات و مفاهیم را دیگر آن ها می دانند. پس به توضیح و شرح آن اصطلاحات دیگر نخواهیم پرداخت. در ادامه با معرفی برنامه های طراحی سایت همراه ما باشید.

6 تا از برنامه های طراحی سایت

گفتیم که در نرم افزار های طراحی سایت بدون کد نویسی به چند مورد از سیستم های مدیریت محتوا اشاره کردیم و در بهترین و ساده ترین نرم افزار های طراحی سایت نیز به سراغ نزم افزار هایی برای طراحی UI/UX و وب دیزاین رفتیم. اینجا دیگر از این خبرا نیست و این برنامه های طراحی سایت تمرکزشان کاملا روی توسعه سایت می باشد. این ابزار ها گاهی ممکن است معروف باشند و خیلی از حتی توسعه دهندگان تازه کار نیز آن ها را بشناسند. اما ما فرض را بر این گذاشته ایم که شما اصلا یک فرد علاقه مند به برنامه نویسی سایت هستید و می خواهید چند ابزار کمکی در این حوزه را بشناسید. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید که حتما حداقل یکی از این برنامه ها در ادامه مسیر به درد شما خواهد خورد.

برنامه های طراحی سایت

1-Adobe Dreamweaver

اصلا نمی شود که ما از ابزار های توسعه سایت یا طراحی سایت صحبت کنیم و Adobe Dreamweaver را بخواهیم نادیده بگیریم، اصلا چنین چیزی امکان ندارد. سرور و سالار نرم افزار های کاربردی یک نرم افزار مناسب توسعه دهندگان سایت نیز ارائه داده است که با اینکه با جلوه های تصویری سر و کار دارد، اما بیشتر به درد توسعه دهندگان سایت می خورد. چرا؟ چون این نرم افزار کدنویسی را از کار ما حذف نمی کند، بلکه به ما این اجازه را می دهد که نتیجه کدنویسی خودمان را به صورت واضح و زنده در جلوی چشمانمان ببینیم. در واقع این برنامه این امکان را به توسعه دهندگان می دهد که هم کدنویسی خودشان را انجام بدهند، هم مجبور نباشند برای تست کردن ظاهر کدشان مدام آن ها را تست کنند و می توانند به صورت زنده نتیجه را مشاهده کنند.

در کل بخواهیم بگوییم، Dreamweaver یکی از بهترین نرم افزار ها برای پروژه های HTML، CSS و جاوا اسکریپت است که می تواند یار و یاور برنامه نویسان در این مسیر کدنویسی سایت باشد. فقط حواسمان باشد که این برنامه، همه نیاز های یک برنامه نویس را رفع نمی کنند و همچنان برنامه های طراحی سایت دیگری هم هست که می خواهیم معرفی کنیم.

برنامه های طراحی سایت

10015-2

کارایی این برنامه مانند نامش چیز جالبی است. 10015 یک ابزار عالی برای هر نوع طراحی سایت و کدنویسی سایتی محسوب می شود. این برنامه عالی یک حجمی از کد های رنگ و ابزار های مرتبط ا رنگ و متن را به شما ارائه می دهد که به راحتی بتوانید هم آن ها را در CSS خود استفاده کنید و هم اینکه اگر خواستید ایده ها را به زبان های برنامه نویسی دیگر نیز منتقل کنید.

از امکانات این نرم افزار می توانیم تبدیل متن به دست نوشته، برعکس کردن حروف، شناسایی بزرگ و کوچک بودن حروف انگلیسی، SVG Blog Generator، Image Color Extractor، حسگر تصویر و کراپ کننده تصویر و موارد دیگر نیز نام برد که هرکدام از آن ها می توانند یک مشکل را برای توسعه دهنده سایت حل کنند. همچنین این برنامه کد های CSS و جاوا اسکریپت را مینیفای یا فشرده سازی هم می کند، پسوورد سازی هم می کند، رنگ ها را با هم تلفیق می کند و انکدینگ HTML را نیز انجام می دهد. از نظر من این ابزار باید حتما کنار دست هر توسعه دهنده ای باشد.

برنامه های طراحی سایت

Bootstrap -3

اگر شما یک توسعه دهنده حرفه ای باشید، نمی دانم چرا واقعا دارید این مقاله را می خوانید. اما اگر به اینجای مقاله رسیدید، دیگر فکر کنم این یک مورد از برنامه های طراحی سایت را نخوانید چون مگر می شود برنامه نویس باشیم و بوت استرپ را نشناسیم؟ وقتی صحبت از کدنویسی رابط کاربری می شود، بوت استرپ نامش همیشه بر زبان می آید. یکی از بهترین فریم ورک های توسعه فرانت اند سایت که هم رایگان است و هم یک منبع در دسترس Open Source برای همگان است. این فریم ورک از HTML، CSS و جاوا اسکریپت به خوبی پشتسبانی می کند و یکی از بهترین فریم ورک ها برای طراحی سایت می باشد. این فریم ورک شامل لایبرری های متنوع همراه با قالب های قابل سفارشی سازی، ساختار های مخصصو موبایل و سیستم های Grid از پیش تعیین شده است.

با وجود Bootstrap دیگر نیازی نیست که همه چیز را از اول کدنویسی کنید، این فریم ورک خودش خیلی از کار ها را برای شما انجام می دهد و تنها کافیست که آن کد های سفارشی سازی شده خودتان را به او بدهید و کار را به او بسپارید.

برنامه های طراحی سایت

CodePen -4

فکر کنید یک معلم برنامه نویسی داشته باشید که همیشه بالاسرتان ایستاده است. خیلی هم سختگیر نیست و قرار نیست که برای چیزی هم مجازاتتان کند، صرفا هر اشکالی که دارید را بدون مزد و منت به شما گوشزد می کند و بهترین راه ها را برای کدنویسی به شما پیشنهاد می دهد. CodePen یک محیط عالی برای توسعه سایت است که شما در آن می توانید کد های Front-End خودتان را بسازید، تست کنید و حتی آن ها را دیباگ کنید. محیط این نرم افزار بسیار باب دل توسعه دهندگان است و احتمالا شما هم به عنوان یک توسعه دهنده از آن لذت خواهید برد. همچنین این نرم افزار به شما پترن ها و نمونه هایی برای طراحی نیز به شما می دهد که بتوانید در صورت نیاز از آن ها الهام بگیرید.

ادیتور Build and Test این نرم افزار به شما اجازه استفاده از چندین روش کدنویسی را می دهد، به شما کمک می کند که نحوه کدنویسی خودتان را بهتر کنید و همچنین دروازه ای به جامعه کدنویسی در دنیا را برای شما باز می کند که بتوانید الهام گیری های مختلف را از دیگر توسعه دهندگان سایت نیز داشته باشید.

برنامه های طراحی سایت

5- Github

واقعا Github هم دیگر نیازی به معرفی دارد؟ یکی از برنامه های طراحی سایت یا بهتر است بگوییم یکی از مرجع های اصلی برای طراحان سایت و توسعه دهندگان سایت که هیچوقت اعتبار خودش را از دست نمی دهد و فعلا که سربلند در نوک قله ایستاده است. این پلتفرم مخصوص توسعه دهندگان 40 میلیون توسعه دهنده را در سرتاسر دنیا به یکدیگر وصل کرده است تا به یکدیگر پیشنهاداتی برای بهتر کردن کیفیت کارهایشان ارائه بدهند. این پلتفرم یک پلتفرم کاملا منبع باز است و خیلی از توسعه دهندگان در اینجا به صورت کاملا داوطلبانه به توسعه دهندگان تازه کاری که می بینند کمک می کنند. این پلتفرم قابلیت Code Review و تشخیص باگ پروژه را هم دارد.

این پلتفرم شامل تشخیص دهنده های کد درون سازی شده، ابزار های مدیریت پروژه و دسترسی به پروژه ها، بیش از 6 میلیون منبع خوب برای یادگیری کدنویسی و هزاران امکانات دیگر است که شما می توانید هر زمان که خواستید از آن ها استفاده کنید. اگر یک توسعه دهنده تازه کار هستید، پیشنهاد می کنیم که به این پلتفرم یک سری بزنید و مطمئن باشید که اینجا از هرجای دیگری بهتر می توانید یاد بگیرید.

angularjs

6- AngularJS

توسعه دهندگان سایت بیش از هر مورد از برنامه های طراحی سایت شاید بیشتر از همه با این برنامه سر و کار داشته باشند. خصوصا کسانی که تخصص اصلیشان جاوا اسکریپت است و همچنان به صورت تعصبی این زبان برنامه نویسی را برتر می دانند. AngularJS یک فریم ورک عالی برای طراحی فرانت اند در سایت است که هم توسط خیلی از محصولات گوگل مورد استفاده قرار گرفته است و هم لایبرری های آن به راحتی در صفحات HTML قابل اجرا هستند و می توانید آن ها را به کد های سایتتان اضافه کنید. اگر با جاوا اسکریپت تا به حال کار می کردید، محال است که به سراغ این فریم ورک نرفته باشید و اگر تا به حال نمی دانستید این فریم ورک چیست، احتمالا هنوزی جادوی جاوا اسکریپت را کشف نکرده اید.

برنامه های طراحی سایت همه چیز درباره طراحی سایت

سخن پایانی

در اینجا برنامه های طراحی سایت ما بیشتر روی آن برنامه هایی تاکید داشتند که برای توسعه دهندگان مناسب است. اگر جزو طراحان سایت هستید و یا علاقه مند به حوزه طراحی هستید، می توانید به جز این مقاله مقاله های قبلی ما را نیز مطالعه کنید که در آن جا، برنامه های دیگری را نیز که مناسب طراحان هستند معرفی کرده ایم. امیدواریم که این برنامه هایی که معرفی کردیم حتما به کارتان بیاید و بتوانید بهترین استفاده ها را از آن ها بکنید. اگر این برنامه ها به شما کمک کرد که توسعه دهنده بهتری بشوید، یک یادی هم در آن میان از ما بکنید. ممنون که در این مقاله همراه ما بودید.

منابع:

Mockplus

Themeisle

دیدگاهتان را بنویسید