شبکه ایمن

6 قدم که باید در چک لیست طراحی سایت 1401 بردارید

شما هم از آن دسته از آدم هایی هستید که قبل از شروع هر کاری یک چک لیست برای موارد آن تهیه می کنید؟ آدم ها در انجام کار ها دو رویکرد دارند، یا برای کاری که می خواهند انجام بدهند برنامه ریزی می کنند و اهل چک لیست تهیه کردن اند، یا اینکه صرفا وارد کار می شوند تا ببینند چه پیش می آید. ممکنه کار گروه دوم ام در بعضی مواقع درست باشد اما چک لیست طراحی سایت برای هر صاحب کسب و کار یا توسعه دهنده ای لازم است. چک لیستی که قبل از شروع کار تهیه شده باشد و در حین کار موارد آن تیک بخورد تا به آخرین مورد برسد و کار به طور کامل انجام شود. در اینجا می خواهیم درباره همین چک لیست طراحی سایت صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

میخوای بعدا بخونی ؟

دانلــــــود PDF

فهرست

C

چک لیست طراحی سایت

C

چک لیست طراحی سایت: طرح ریزی پروژه

C

چک لیست دوم: شروع پروژه

C

چک لیست سوم: شروع طراحی سایت

C

چک لیست چهارم: توسعه سایت

C

چک لیست پنجم: اطمینان از کیفیت

C

چک لیست ششم: موارد پس از اتمام کار

چک لیست طراحی سایت

چک لیست طراحی سایت

طراحی سایت از آن دسته کار های می باشد که جزء به جزء آن باید با دقت تمام انجام بشود. نه اینکه فکر کنیم اگر چیزی این وسط اشتباه شد دیگر نمی شود آن را درست کرد، بلکه به این خاطر که نظم درست در طراحی سایت باعث می شود که نتیجه همیشه مطلوب ما باشد. به همین دلیل هستش که ما به چک لیست طراحی سایت نیاز داریم. این چک لیست به ما کمک می کند که مرحله به مرحله طراحی سایت خودمان را پیش ببریم و مطمئن باشیم که تمامی کار های لازم را قبل از لانچ کردن سایت انجام داده ایم. هرچند که طراحی سایت، تازه شروع کار است و بعد از آن موارد دیگری هم وجود دارد که به آن ها هم در آخر مقاله و در قدم ششم خواهیم پرداخت.

حال بیایید کمی درباره این “چک لیست طراحی وب سایت” صحبت کنیم و ببینیم قرار است که به چه مواردی اشاره کنیم. همانطور که گفتیم این چک لیست از 6 قدم مهم تشکیل شده است. هرکدام از این 6 قدم به بخش های متفاوتی تقسیم شده اند که مو به مو باید انجام بشوند. پس کارهای کمی برای انجام دادن نداریم و قرار است که یک پروسه حرفه ای را با یکدیگر طی کنیم. اما خب حداقل ما سعی کردیم زحمت چک لیست درست کردن را دیگر از شما بگیریم و خودمان برایتان کامل توضیح بدهیم که در این پروسه چه کار هایی باید انجام بشود و چه مواردی باید رعایت شوند. در ادامه همراه ما باشید.

چک لیست طراحی سایت: طرح ریزی پروژه

اولین کاری که در چک لیست طراحی سایت قرار است انجام بدهیم این است که ببینیم واقعا قرار است چه کاری انجام بدهیم؟ ما اقدام به طراحی سایت کرده ایم اما آیا خودمان می دانیم که پروژه طراحی سایت ما قرار است چگونه پیش برود؟ پس باید اول از همه موارد زیر را مد نظر قرار دهیم:

تعریف پروژه

اولین کاری که باید بکنیم این است که ببینیم اصلا هدف ما از طراحی سایت چیست؟ این سایت قرار است چه کاری انجام دهد؟ پس برای اینکه به این پاسخ ها برسیم باید این سه مورد را بررسی کنیم:

  1. شرکت ما چه کاری انجام می دهد؟ ما چه ارزشی قرار است به مخاطب بدهیم؟
  2. هدف اصلی سایت ما چیست و سایت ما قرار است چه مشکلی را حل کند؟
  3. مخاطب هدف ما کیست؟ برای پاسخ به این سوال هم شما باید داده های آماری خودتان را با رعایت موارد زیر بدست بیاورید:
    دموگرافی: شما اول از همه باید یک پرسونای مخاطب برای خودتان ترسیم کنید. این پرسونا ویژگی هایی مانند سن، جنسیت، سطح دانش، موقعیت مکانی، موقعیت شغلی، نیاز ها، سرگرمی ها و… را دارد که باید برای هرکدام مورد پرسونای مخاطب کسب و کار خودتا را بنویسید.
    روانشناسی مخاطب: باید بدانید که هدف و انگیزه مخاطب شما چیست.
    وب شناسی: مخاطب شما در چه پلتفرم های اینترنتی فعالیت می کند و وقت می گذراند؟
  4. ویژگی های صنعتی که دارید برای آن طراحی سایت می کنید چیست؟
  5. در این بازار رقیب شما کیست و چگونه می توانید از او بهتر باشید؟

تعیین کار و زمان بندی کار ها

حال شما باید طبق داده های بدست آورده در مرحله قبلی کار های خودتان را مشخص کنید و ببینید که چه زمانی باید آن ها را انجام بدهید. مواردی که در اینجا باید بدانید و انجام دهید را برای شما در زیر خواهیم گفت:

  1. نیرو های متخصص لازم را برای زمینه های مختلف سایت به خدمت بگیرید.
  2. جزئیات تکنیکال را مانند زبان برنامه نویسی سایت، نوع سیستم مدیریت محتوا و… را مشخص کنید.
  3. استراتژی سئو و مارکتینگ را ترسیم کنید.
  4. برای سایتتان سایت مپ طراحی کنید.
  5. استایل طراحی بصری سایتتان را مشخص کنید.
  6. بدانید که می خواهید از کدام شرکت هاستینگ، هاست و دامنه دریافت کنید و دقیقا بدانید که چه نوع هاستی باید داشته باشید.
  7. اقدامات امنیتی سایت را برنامه ریزی کنید.

چک لیست دوم: شروع پروژه

حال دیگر زمان شروع کار فرارسیده است که باید قدم های اول را بردارید. حواستان باشد که تمامی این قدم ها باید با دقت برداشته شوند تا بعدا دچار دردسر نشوید. حال یکی از مهمترین قدم ها در چک لیست طراحی سایت انتخاب دامنه یا Domain می باشد. دامنه ای که انتخاب می کنید باید خوانا، مناسب، کوتاه، منحصر به فرد، مرتبط با کسب و کارتان، سئو پذیر و تابع قوانین باشد.

بعد از اینکه نام دامنه را انتخاب کردید باید سایت مپ سایتتان را بسازید. اینجا منظور ما از سایت مپ آن سایت مپی نیست که در Google Search Console وارد می شود که برای ایندکس شدن سایت در موتور جست و جو کاربرد دارد. اینجا منظور ما به معنی واقعی کلمه نقشه سایت است. اینکه سایت شما به چه بخش هایی تقسیم بندی بشود و در هر بخش چه محتوایی قرار بگیرد.

چک لیست سوم: شروع طراحی سایت

در اینجا منظور ما از طراحی سایت، Web Design است و به توسعه و کدنویسی سایت فعلا کاری نداریم. اینجا می خواهیم ببینیم که چه مواردی را باید برای ظاهر سایت ما و جذابیت بصری اش رعایت کنیم. مواردی که در این بخش از چک لیست طراحی سایت باید جلویشان تیک بزنید موارد زیر هستند که به ترتیب باید رعایت شوند:

  • انتخاب قالب و شکل بندی سایت
  • انتخاب رنگ ها و فونت های سایت
  • ساخت یک نمونه اولیه از طراحی سایت به کمک طراح
  • تصمیم گیری برای کلمات کلیدی موجود در سایت
  • ترسیم استراتژی محتوایی(همراه با سئو محتوایی) سایت
  • ساخت محتوای بصری سایت

چک لیست چهارم: توسعه سایت

حال که نمونه اولیه سایت ما تایید شد، قدم مهم بعدی در چک لیست طراحی سایت این است که سایت را بسازیم. در واقع اینجاست که داریم درباره توسعه و کدنویسی سایت صحبت می کنیم. به ترتیب باید موارد زیر در توسعه سایت ما رعایت بشوند:

1-تبدیل طراحی ها به کد ها و زبان های برنامه نویسی برای پیاده سازی نمونه اولیه تایید شده

2-کد نویسی سایت که باید این موارد در آن رعایت بشود:

-کد باید مرتب و بدون موارد اضافی و مخرب نوشته شود.

-کد ها باید برای هر برنامه نویسی با هر سطحی تا حد امکان ساده و قابل اجرا باشد.

-کد ها باید قابل حمل و قابل تعمیم باشند

-پس از کد نویسی تست های مرتبط با توسعه سایت گرفته شود که باگی وجود نداشته باشد.

3-موارد ناوبری(Navigation) سایت مشخص بشود که شامل منوی نویگیشن، منو اصلی، نویگیشن سایت، فوتر، بردکرامبز، نویگیشن مخصوص نسخه موبایلی و موتور جست و جوی داخل سایت می شود.

4-ساخت اکانت هاستینگ و پایگاه داده

5-تولید محتوا که باید موارد زیر در آن ها رعایت شود:

-هدف سایت گفته شود.

-سوال های متداول مخاطبان شما جواب داده شود.

-کوتاه و صریح باشد(درباره بلاگ صحبت نمی کنیم)

-کال تو اکشن های خوب داشته باشد.

چک لیست پنجم: اطمینان از کیفیت

حال که همه کار ها تمام شده است و ما یک سایت کامل داریم، به سراغ این بخش از چک لیست طراحی سایت می رویم که بخش بسیار مهمی است که ممکن است یکسری آن را نادیده بگیرند. بخشی که در آن می خواهیم از کیفیت بالای سایت خودمان اطمینان حاصل کنیم و تست های لازم را انجام بدهیم. شما در این بخش می توانید سایت را در اختیار افراد متخصص دیگر قرار بدهید تا آن را برای شما تست کنند و همراه با آن خودتان هم با ابزار های تست در وب آن را بررسی کنید. مواردی که باید به آن ها توجه کنید به شرح زیر می باشند:

  • تست از کیفیت کد ها
  • تست از کیفیت محتوا
  • چک کردن تایپوگرافی سایت و چینش المان ها
  • چک کردن غلط های املایی و دستوری محتوا
  • تست کردن محتوای بصری سایت
  • مقایسه سایت در دستگاه های مختلف(گوشی، لپ تاپ و …) و مرورگر های متفاوت
  • تست ریسپانسیو بودن سایت در تمامی دستگاه ها
  • چک کردن فرم ها و موارد تماس با ما
  • چک کردن لینک های سایت(لینک شکسته نباشد)

و در آخر همه این هاست که سئو سایت و بهینه سازی برای موتور های جست و جو شروع می شود که شامل تمام فعالیت هاییست که برای بالا تر رفتن رتبه اتان در موتور های جست و جو باید انجام دهید.

چک لیست ششم: موارد پس از اتمام کار

حال درست است که طراحی سایت شما تمام شده است اما کاری که شما در این قدم از چک لیست طراحی سایت انجام می دهید هیچوقت تمام نمی شود. در اینجا شما باید داده های آماری طبق ورودی های سایت خودتان را دریافت کنید و ببینید دقیقا مخاطبان چه رفتاری با سایت شما دارند. به علاوه آن همیشه باید عملکرد سایت خودتان را مانیتور کنید و برای بیشتر کردن سرعت بارگذاری سایتتان همیشه تلاش کنید.

توجه! : حتما بعد از اتمام کار سایتتان از آن بک آپ بگیرید که خدایی نکرده این همه زحماتتان در عرض چند ثانیه نابود نشود.

نتیجه گیری

سعی کردیم در این مقاله یک چک لیست طراحی سایت ساده و حداقلی برای شما ارائه بدهیم که یک دیدی از کاری که می خواهید انجام بدهید داشته باشید. به یاد داشته باشید همیشه که هر کار مثبت دیگری که ممکن است ما نگفته باشیم را هم انجام دهید، طراحی سایت شما به بهترین نحو ممکن انجام می شود. هرچند ما تمام تلاش خودمان را کردیم که حداقل موارد پایه ای را از قلم نیندازیم تا شما سایتتان را با قوی ترین رویکرد ممکن لانچ کنید و از سود دهی بیشتر کسب و کارتان لذت ببرید. ممنون که در این مقاله هم همراه ما بودید.

منبع:

Lambdatest

دیدگاهتان را بنویسید